20 Aralık 2025
Aksaray
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
-2°
Aksaray Egemen ESNAF ÖMRE ÖMÜR KATAN ARI SÜTÜNÜN FİYATI 15 BİN LİRAYA ÇIKTI

ÖMRE ÖMÜR KATAN ARI SÜTÜNÜN FİYATI 15 BİN LİRAYA ÇIKTI

Haberleri

Arı sütünün insan sağlığına faydalı olduğunu ve yoğun talep gördüğünü belirten aktar ramazan kuruöz, "20 gramını 300 liraya, kilosunu ise 15 bin liraya veriyoruz" dedi. Arı sütünün genellikle bahar aylarında üretilen bir ürün olduğunu belirten kuruöz, şu bilgileri paylaştı: "arı sütünün kilosu 15 bin lira, genelde biz 20 gramını 300 liraya veriyoruz. Arı sütünün antiseptik özelliği vardır. Mikrop öldürücü ve hücre yenileyici etkisi bulunur. Bunun yanında bağışıklık sistemini güçlendirir. Arı sütü, insan vücudundaki tüm hücreleri yenileyen mucizevi bir üründür. Saf olarak tüketildiğinde ise çok az alınmalıdır. Mercimek büyüklüğünde bir miktar dil altına alınması yeterlidir. 20 gram arı sütü, bir koli bala katılarak da tüketilebilir. Arı ürünlerinde demir kaşık yerine tahta kaşık kullanılmalı. En etkili tüketim şekli ise dil altına almaktır." kuruöz ayrıca diğer arı ürünlerinin fiyatları hakkında da bilgi verdi: "yerli polenin kilosu 1.200 lira, propolisin kilosu 7 bin lira, perganın kilosu ise 5 bin lira. Sonbahar mevsiminde bu ürünler şehir genelinde yoğun talep görüyor."

"HASTALIKLARA KARŞI DOĞAL ARI ÜRÜNLERİ TÜKETİLMELİ"

Mevsim geçişlerinde ortaya çıkan hastalıklara ve bu dönemdeki şikâyetlere de değinen kuruöz, şunları söyledi: "bu tür mevsimlerde nezleden ziyade, genellikle diz ve eklem ağrıları, vücut kırgınlığı, soğuk algınlığı, gözyaşı akıntısı ve baş ağrıları gibi şikâyetler yaşanabiliyor. Bu hastalıklara karşı doğal arı ürünleri tüketilmesini öneriyoruz. Bazı insanlar, kış mevsimi tam başladığında veya hastalık kendini tam olarak gösterdiğinde şifalı bitkilere yöneliyor. Bu tamamen yanlıştır. Mevsim değişikliğine karşı vücudun dirençli olabilmesi için bu aylarda bitkisel ve doğal ürünlerin tüketilmesi gerekir."  Foto-Haber: Ali Furat 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *