20 Aralık 2025
Aksaray
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
-2°
Aksaray Egemen ESNAF Köyünde kendi işinin patronu oldu

Köyünde kendi işinin patronu oldu

Aksaray’da 9 yıl önce Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerinin teşvikiyle 3 dekar alanda çilek üretimine başlayan Ramazan Yeşildal, işlerini büyüterek ekili alanını 8 dekara çıkardı.

Haberleri

Aksaray’da 9 yıl önce Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerinin teşvikiyle 3 dekar alanda çilek üretimine başlayan Ramazan Yeşildal, işlerini büyüterek ekili alanını 8 dekara çıkardı. Koçpınar köyünde ürettiği çileklerden güzel kazanç elde ettiğini belirten Yeşildal, talepleri karşılamakta zorlandıklarını söyledi. Yeşildal, çilek üretimine başlama serüvenini ve işlerinin durumunu şu şekilde anlattı: “9 yıldır çilek üretimi yapıyorum. Tarım İl Müdürlüğü personellerinin teşvikiyle bu işe başladım. Devletimizin desteğiyle çilek üretimi, benim geçim kaynağım oldu. İl Tarım Müdürlüğü, organik ilaçları ücretsiz vererek bakımlarımda bana yardımcı oldu. Burada eşim ve oğlum ile birlikte çalışıyoruz. 3 dekarla başladığım üretimi sürekli artırdım. Bölgemizde çilek verimi çok güzel. Tarlamda suni gübre kullanmıyorum, doğal gübre ile organik çilek üretiyorum. Satış konusunda ise hiç sıkıntım yok. Şehrimizden ve çevre illerden gelen müşterilerimiz çileklerini kendileri toplayıp götürüyorlar. Ben bir pazar aramaya veya çileklerimi başka yerlere götürüp satmaya gerek duymuyorum. Tarlama gelen müşterilerimin taleplerini karşılamaya çalışıyorum. Aksaray çileği markalaştı ve Türkiye’nin birçok ilinden talep görüyor. Normal çilek 2 günde kararırken, benim çileğim 1 hafta dayanıyor ve lezzet ile aroması da çok farklı. Ayrıca köyde birkaç kadına da ek gelir sağlıyoruz. Bu yıl çileğin kilosunu yerinde 130 liraya veriyoruz. Mayıs ayı sonunda hasat başlıyor ve Aralık ayına kadar üretimimiz sürüyor. Çileğin yanı sıra bal ve böğürtlen üretimi de yapıyorum. Ürettiğim böğürtlenleri ise dondurmacılara veriyorum” dedi. Foto-Haber:Erkan ALTUNTAŞ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *