20 Aralık 2025
Aksaray
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
-2°
Aksaray Egemen ESNAF Soğuk kış günlerinin en tatlı lezzeti oldu

Soğuk kış günlerinin en tatlı lezzeti oldu

Havaların soğumasıyla birlikte tezgâhlarda yerini alan bal kabakları, Aksaray halkından yoğun ilgi görüyor.

Haberleri

Havaların soğumasıyla birlikte tezgâhlarda yerini alan bal kabakları, Aksaray halkından yoğun ilgi görüyor. Binbir emekle işlenerek damakları şenlendiren bal kabaklarını satan esnaf Süleyman Kavramaz, “Bal kabağının serüveni aslında uzun. Eylül başında tarladan hasat edilmeye başlanır. Tarladan toplama süresi yaklaşık bir ay sürer; sapları kesilir, toplanır ve depolanır. Biz de bu yıl Afyon’dan bir tır dolusu bal kabağı getirdik. İsteyene tüm, isteyene ise temizlenmiş olarak veriyoruz. Talep bu yıl oldukça iyi durumda. Kabak tatlısı hem ucuz hem de doğal olduğu için sofraların vazgeçilmezi oldu,” dedi.

 

ALTIN SARISI RENGİ VE LEZZETİYLE AKSARAYLILARIN VAZGEÇİLMEZİ OLDU

 

Kabak tatlısının yapılışından da bahseden Söylemez, “2 kilo kabağın içine 4 su bardağı şeker koyup tencerenin içinde akşamdan sabaha kadar bekletmek gerekiyor. Daha sonra kısık ateşte 20 dakika pişirilip servise hazır hale geliyor. Üzerine tahin ve ceviz dökülerek afiyetle tüketiliyor. Bunun haricinde kirece yatırıp çıtır çıtır yapıp yiyen de var. Günümüzde en ucuz ve en sağlıklı tatlılardan biri olan kabak tatlısı, altın sarısı rengi ve lezzetiyle Aksaraylıların vazgeçilmezi oldu,” diye konuştu. Foto-Haber: Ali FURAT

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *