21 Aralık 2025
Aksaray
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
0°
Aksaray Egemen ESNAF Pazarda yerli yeşillikler revaçta

Pazarda yerli yeşillikler revaçta

Aksaray’ın Salı Pazarı’nda yeşillikler büyük ilgi görüyor. Havaların iyi gitmesiyle birlikte köylü vatandaşlar kendi yetiştirdikleri marul, reyhan, roka, maydanoz gibi yeşillikleri pazara getirerek satış yapıyor.

Haberleri

Aksaray’ın Salı Pazarı’nda yeşillikler büyük ilgi görüyor. Havaların iyi gitmesiyle birlikte köylü vatandaşlar kendi yetiştirdikleri marul, reyhan, roka, maydanoz gibi yeşillikleri pazara getirerek satış yapıyor. Pazarcı Ünal Gültekin, “Pazarda yerel üretilen ürünlerimize ilgi güzel. Karnabahar, yeşil soğan, kıvırcık marul, tere, roka, marul, ıspanak, nane, dereotu, havuç ve turp satışı yapıyoruz. Bu ürünlerin yüzde 85’i şehrimizde yetişiyor. Karnabahar adedi 30 lira, marul 30 lira, yeşilliklerin adedi 10 lira, yeşil soğan 30 lira, havuç 20 lira, turp 20 lira, kara lahana ise 30 lira. Fiyatlar gerçekten cazip. Sofraların vazgeçilmezi olan yeşilliklere Aksaraylıların ilgisinden memnunuz” dedi. Pazara getirilen yeşilliklerin büyük emekle hazırlandığını belirten Gültekin, “Biz yerel üreticiden sabah 6 gibi ürünleri teslim alıp pazara tezgâh açıyoruz. Üreticiler ise gece 2–3 gibi kalkıp günlük olarak bu ürünleri hasat edip bize veriyor. Biz de taze taze vatandaşlarla buluşturuyoruz. Taze olduğu için bu yeşillikler buzdolabında 1 hafta dayanıyor ve evlerde afiyetle tüketiliyor. Bugün sofralardaki en ucuz ürün yeşillik. Aksaray’da üretilen yeşillik ile diğer illerden gelen arasında dağlar kadar fark var. Vatandaşlarımız ve lokantalar yerli ürünleri tercih ediyor” diye konuştu. Foto-Haber: Ali Furat 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *