20 Aralık 2025
Aksaray
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
-2°
Aksaray Egemen ESNAF Laleli Mahallesi’nde Kurduğu Serada Yılda 3 Kez Hasat Yapıyor

Laleli Mahallesi’nde Kurduğu Serada Yılda 3 Kez Hasat Yapıyor

Aksaray’ın Laleli Mahallesi’nde 15 yıl önce küçük bir sera kurarak sebze üretimine başlayan Hasan Hüseyin Ulu, geçen süre içinde işlerini büyüterek 5 bin metrekarelik modern bir seraya ulaştı. Ulu, bu serada yılda 3 kez hasat yapıyor.

Haberleri

Aksaray’ın Laleli Mahallesi’nde 15 yıl önce küçük bir sera kurarak sebze üretimine başlayan Hasan Hüseyin Ulu, geçen süre içinde işlerini büyüterek 5 bin metrekarelik modern bir seraya ulaştı. Ulu, bu serada yılda 3 kez hasat yapıyor. 35 yıldır tarımla uğraşan çiftçi Hasan Hüseyin Ulu, “15 yıl önce 200 metrekare ile başladığım seracılık işini zamanla geliştirerek bugün 5 bin metrekareye çıkardım. Üretim sezonlarında yaklaşık 7–8 kadın çalışanımıza da istihdam sağlıyoruz. Nisan ayı başında salatalık, domates, biber ve patlıcan ekimine başlıyoruz. Haziran ayında hasat başlar ve kasım ayına kadar devam eder. Bu ürünler bittikten sonra kış dönemini geçirmek için dönüşümlü olarak ıspanak ve kuru soğan ekiyoruz. Yılın ilk ürününün hasadını yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Bu yıl yeşil soğana talebin oldukça yüksek olduğunu belirten Ulu şöyle devam etti: “Aksaray’da soba ile ısıtma yapmadan, soğuğa dayanıklı yeşil soğan ve ıspanak üretiyoruz. Seramız gündüzleri yalnızca güneş ışığıyla ısınıyor, geceleri ise soba yakarak ısıyı dengede tutuyoruz. Kış aylarında soğanın yetişme süresi 45–50 gün arasında değişiyor. Seralarımızda 10 gün ara ile ekim yapıyoruz; böylece sürekli taze soğan ve ıspanak elde ediyoruz. Ürünlerimizi şehirdeki pazar ve manavlara gönderiyoruz. Antalya ve Mersin’den gelen yeşil soğan kilo ile satıldığı için fiyatı yüksek oluyor; onlar bağ olarak üretmiyor. Biz ise bağ şeklinde satış yapıyoruz ve bir bağ soğan bir ailenin ihtiyacını rahatlıkla karşılıyor.”

YERLİ ÜRETİMDE ISPANAKTA MARKA OLDUK

Yerli ıspanağa olan ilginin her geçen yıl arttığını söyleyen Ulu, “Laleli Mahallesi’nde yetiştirdiğimiz ıspanak, Adana, Mersin ve Antalya’da üretilen ıspanaktan daha lezzetli. Son yıllarda vatandaşlarımız Akdeniz bölgesi ıspanağı yerine Laleli ıspanağını tercih ediyor. Kış aylarının vazgeçilmezi olduğu için talep çok yoğun. Biz de günlük olarak pazar ve manavlara sevkiyat yapıyoruz. Ispanak; demir, kalsiyum ve magnezyumun yanı sıra A, C ve E vitaminleri bakımından zengin olduğu için her evde tercih edilen bir üründür. Birçok şekilde tüketilen bu yeşil sebzenin yemeği de oldukça sevilir” diye konuştu.Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *