20 Aralık 2025
Aksaray
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
-2°
Aksaray Egemen ESNAF Havalar sıcak, kaz etine talep azaldı

Havalar sıcak, kaz etine talep azaldı

Aksaray’ın Gülağaç ilçesinde 8 yıl önce hobi olarak başladığı kaz üretimini 50’den 250’ye çıkaran genç girişimcinin hobisi zamanla kazanç kapısına dönüştü.

Haberleri

Aksaray’ın Gülağaç ilçesinde 8 yıl önce hobi olarak başladığı kaz üretimini 50’den 250’ye çıkaran genç girişimcinin hobisi zamanla kazanç kapısına dönüştü. Bekir Genç, ürettiği kazları temizleyip, tuzlayıp, kurutup özel kutularda Türkiye’nin birçok noktasına gönderirken bu yıl havaların sıcak gitmesi nedeniyle talepte düşüş yaşandığını söyledi. Küçük yaştan itibaren kanatlı hayvanlara ilgi duyduğunu belirten 44 yaşındaki Genç, “Aksaray’da cep telefonu dükkânımı kapatarak Gülağaç ilçesine yerleştim. Müstakil evimin bahçesine kurduğum çiftlikte kaz üretimi yapıyorum. Kazlarımı doğal besinlerle beslemeye özen gösteriyorum” dedi.

 

 ‘KIŞIN VAZGEÇİLMEZİ KAZ ETİ’

 

Kazların yüzme, temizleme ve kurutma işlemlerini kendisinin yaptığını söyleyen Genç, “Ürettiğim kazları başta İstanbul, Kars ve İzmir olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanına gönderiyorum. Maliyetler arttığı için ister istemez kaz fiyatları da yükseldi. Bu sezon kilosunu 750 TL’den veriyoruz. Soyulmuş kaz ise 2–3 kilo arasında değişiyor. Kazları doğal besliyorum. Yumurtadan çıkan civcivlere 7–8 ay özenle bakıp kış mevsiminde kesimini yapıyorum. Bu sezon fiyatlar yükseldiği için ilgi biraz azaldı ama şükür yine de talep var. Kaz etini insanlar kış mevsiminde daha çok tüketiyor. Genelde fırında ya da düdüklüde, içi bulgur pilavı ile doldurularak pişiriliyor. Bu yıl havaların sıcak gitmesi ve fiyatların artması nedeniyle talep biraz düşük. Çiftçiler gibi biz de dört gözle kar yağmasını bekliyoruz. Kar yağınca kaz eti daha lezzetli oluyor” diye konuştu. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *