20 Aralık 2025
Aksaray
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
-2°
Aksaray Egemen ESNAF Arıcılar Mersin yerine Aksaray’da arılarını kışlatmaya başladılar

Arıcılar Mersin yerine Aksaray’da arılarını kışlatmaya başladılar

Aksaray’da kuraklık ve iklim değişikliği arıcıları zorlarken, üreticiler artık arılarını Mersin yerine kendi memleketlerinde kışlatmaya başladı.

Haberleri

Aksaray’da kuraklık ve iklim değişikliği arıcıları zorlarken, üreticiler artık arılarını Mersin yerine kendi memleketlerinde kışlatmaya başladı. Üniversitede arıcılık bölümünden mezun olan Mustafa Çetinkaya, “Arıcılığa 1998 yılında başladım. Eğitimim 2 yıl sürdü ve 25 yıldır profesyonel arıcılık yapıyorum. Mesleğe 40 kovanla başlamıştım, şu anda 350 kovan arım var. Önceki yıllarda kış dönemi için Mersin’e gidiyorduk. Hem maliyetlerin artması hem de iklim şartları sebebiyle son 3 yıldır Mersin’e gitmeyi bıraktık. Sahil kesimlerinde çok ilaç kullanılmaya başlandı. Bahar ot ilacı ve narenciye ilacı çok olunca bu da arı kayıplarına neden oldu. İstediğimiz sonuçları alamayınca biz de arılarımızı Aksaray’da kışlatmaya başladık. Kasım ayı sonunda gelmemize rağmen gündüz sıcaklıkları sanki Mersin gibiydi. Böyle olunca gezginci arıcılık yerine yılın 12 ayı Aksaray’da mesleğimizi sürdürüyoruz. Bizim gibi birçok üretici artık yaz kış Aksaray’da üretim yapıyor” dedi.

BALI GÜVENİLİR ÜRETİCİLERDEN ALIN

 

Bu yıl bal veriminin Aksaray’da iyi olduğunu belirten Çetinkaya, “Biz işletme olarak 4 tona yakın bal aldık. Bizde bal ve arı üretimi var. Kaliteli bir bal sadece laboratuvar ortamında anlaşılır. Balı güvendiğiniz üreticilerden almanızı tavsiye ederim. Üreticiler olarak da arılarımızı kışa hazırladık. İnşallah 2026 yılında kar ve yağmurumuz bol olur ve bereketli bir yıl geçiririz” diye konuştu. Haber: Erkan ALTUNTAŞ 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *