Aksaray’ın Sultanhanı ilçesine bağlı Yeşiltömek köyünde yetiştirilen karpuzların hasadı başladı. Karpuz üreticisi Cengiz Ergin, “10 yıl önce 3 dekar alanda karpuz üretimine başlamıştım. Şimdi ise 10 dekar alanda üretim yapıyorum. Dekar başına 8-10 ton ürün hasat ediyorum. Ürünlerimi Eskil ve Sultanhanı pazarlarında satarak üretmenin ve emeğimin karşılığını almanın mutluluğunu yaşıyorum,” dedi.
10 LİRAYA SATILAN KARPUZ YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR
Mayıs ayı başında ektiği ürünlerin Temmuz ayı sonu itibarıyla hasadına başladığını belirten Ergin, “Köyümde karpuz hasadını sürdürüyoruz. Sabah erken saatlerde başlayan mesaimiz gün doğumuyla sona eriyor. Pazara götürdüğüm karpuzlar öğleye kadar tükeniyor. Şeker pancarına alternatif olarak bu işe başlamıştım. Karpuz ve kavun, şeker pancarına oranla yüzde 85 daha az su tüketiyor ve daha az işçilik gerektiriyor. Hasadımız ortalama 40 gün daha sürer.
Günlük taze taze topladığım karpuzları Eskil ve Sultanhanı ilçelerindeki pazarlarda kilosu 10 liradan perakende olarak satışa sunuyorum. Tuz Gölü havzasında yetiştirdiğim için lezzeti ve aroması çok güzel. Karpuzlar kan kırmızısı ve oldukça sulu. Kendim üretip kendim satıyorum. Pazarda sabah erken saatlerde tezgâhımı açıyor, öğleye kadar tüm ürünlerimi satıp köye dönüyorum. İşimden de çok memnunum” diye konuştu. Foto-Haber: Ali FURAT