Aksaray’ın Salı Pazarı’nda yeşillikler büyük ilgi görüyor. Havaların iyi gitmesiyle birlikte köylü vatandaşlar kendi yetiştirdikleri marul, reyhan, roka, maydanoz gibi yeşillikleri pazara getirerek satış yapıyor. Pazarcı Ünal Gültekin, “Pazarda yerel üretilen ürünlerimize ilgi güzel. Karnabahar, yeşil soğan, kıvırcık marul, tere, roka, marul, ıspanak, nane, dereotu, havuç ve turp satışı yapıyoruz. Bu ürünlerin yüzde 85’i şehrimizde yetişiyor. Karnabahar adedi 30 lira, marul 30 lira, yeşilliklerin adedi 10 lira, yeşil soğan 30 lira, havuç 20 lira, turp 20 lira, kara lahana ise 30 lira. Fiyatlar gerçekten cazip. Sofraların vazgeçilmezi olan yeşilliklere Aksaraylıların ilgisinden memnunuz” dedi. Pazara getirilen yeşilliklerin büyük emekle hazırlandığını belirten Gültekin, “Biz yerel üreticiden sabah 6 gibi ürünleri teslim alıp pazara tezgâh açıyoruz. Üreticiler ise gece 2–3 gibi kalkıp günlük olarak bu ürünleri hasat edip bize veriyor. Biz de taze taze vatandaşlarla buluşturuyoruz. Taze olduğu için bu yeşillikler buzdolabında 1 hafta dayanıyor ve evlerde afiyetle tüketiliyor. Bugün sofralardaki en ucuz ürün yeşillik. Aksaray’da üretilen yeşillik ile diğer illerden gelen arasında dağlar kadar fark var. Vatandaşlarımız ve lokantalar yerli ürünleri tercih ediyor” diye konuştu. Foto-Haber: Ali Furat