Aksaray’da 9 yıl önce Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerinin teşvikiyle 3 dekar alanda çilek üretimine başlayan Ramazan Yeşildal, işlerini büyüterek ekili alanını 8 dekara çıkardı. Koçpınar köyünde ürettiği çileklerden güzel kazanç elde ettiğini belirten Yeşildal, talepleri karşılamakta zorlandıklarını söyledi. Yeşildal, çilek üretimine başlama serüvenini ve işlerinin durumunu şu şekilde anlattı: “9 yıldır çilek üretimi yapıyorum. Tarım İl Müdürlüğü personellerinin teşvikiyle bu işe başladım. Devletimizin desteğiyle çilek üretimi, benim geçim kaynağım oldu. İl Tarım Müdürlüğü, organik ilaçları ücretsiz vererek bakımlarımda bana yardımcı oldu. Burada eşim ve oğlum ile birlikte çalışıyoruz. 3 dekarla başladığım üretimi sürekli artırdım. Bölgemizde çilek verimi çok güzel. Tarlamda suni gübre kullanmıyorum, doğal gübre ile organik çilek üretiyorum. Satış konusunda ise hiç sıkıntım yok. Şehrimizden ve çevre illerden gelen müşterilerimiz çileklerini kendileri toplayıp götürüyorlar. Ben bir pazar aramaya veya çileklerimi başka yerlere götürüp satmaya gerek duymuyorum. Tarlama gelen müşterilerimin taleplerini karşılamaya çalışıyorum. Aksaray çileği markalaştı ve Türkiye’nin birçok ilinden talep görüyor. Normal çilek 2 günde kararırken, benim çileğim 1 hafta dayanıyor ve lezzet ile aroması da çok farklı. Ayrıca köyde birkaç kadına da ek gelir sağlıyoruz. Bu yıl çileğin kilosunu yerinde 130 liraya veriyoruz. Mayıs ayı sonunda hasat başlıyor ve Aralık ayına kadar üretimimiz sürüyor. Çileğin yanı sıra bal ve böğürtlen üretimi de yapıyorum. Ürettiğim böğürtlenleri ise dondurmacılara veriyorum” dedi. Foto-Haber:Erkan ALTUNTAŞ
Köyünde kendi işinin patronu oldu
Aksaray’da 9 yıl önce Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerinin teşvikiyle 3 dekar alanda çilek üretimine başlayan Ramazan Yeşildal, işlerini büyüterek ekili alanını 8 dekara çıkardı.
İLGİLİ HABERLER