Kış Aylarının Gözdesi Salep

Asırlardır geleneksel yöntemlerle elde edilen ve lezzetiyle damakta unutulmaz bir tat bırakan salep, başta soğuk algınlığı olmak üzere birçok hastalığa iyi gelmesi nedeniyle havaların iyice soğuduğu son günlerde yoğun talep görüyor.

Asırlardır geleneksel yöntemlerle elde edilen ve lezzetiyle damakta unutulmaz bir tat bırakan salep, başta soğuk algınlığı olmak üzere birçok hastalığa iyi gelmesi nedeniyle havaların iyice soğuduğu son günlerde yoğun talep görüyor.

SALEP TÜKETEREK KIŞ MEVSİMİNDE BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ GÜÇLENDİRİLEBİLİR

Taşpazar Mahallesi’nde Aksaray Kahvecisi işletmecisi Hasan Koyuncu, “Kış mevsiminin aranan lezzetli içecekleri arasında yer alan salep, orkide soğanından elde edilerek toz hâline getiriliyor. İnsanlarımız salep tüketerek kış mevsiminde bağışıklık sistemini güçlendirebilir. Uzmanlara göre salep, kan değerlerini yükselterek vücudun ısınmasına yardımcı olur. Sütlü ve bol tarçınlı içildiği zaman şekeri yükseltmez” dedi.

SON GÜNLERDE İLGİDEN OLDUKÇA MEMNUNUZ

12 yıldır aynı salebi kullandıklarını belirten Koyuncu, “Yapılışı kolay gibi görünse de bir hayli ustalık isteyen salep, kaynayan inek sütü ve şekerle buluşturulup kısık ateşte 15–20 dakika arasında kaynatılarak pişiriliyor. Daha sonra servise hazır hâle geliyor. 12 yıldır her şeyi hassas bir terazi gibi aynı ayarda yapıyoruz. Ayrıca işletme olarak salebe sevgimizi katıyoruz. Piyasaya göre salep fiyatlarımız iyi durumda. Son günlerde ilgiden oldukça memnunuz” diye konuştu. Foto-Haber: Ali FURAT

İLGİLİ HABERLER