Havalar sıcak, kaz etine talep azaldı

Aksaray’ın Gülağaç ilçesinde 8 yıl önce hobi olarak başladığı kaz üretimini 50’den 250’ye çıkaran genç girişimcinin hobisi zamanla kazanç kapısına dönüştü.

Aksaray’ın Gülağaç ilçesinde 8 yıl önce hobi olarak başladığı kaz üretimini 50’den 250’ye çıkaran genç girişimcinin hobisi zamanla kazanç kapısına dönüştü. Bekir Genç, ürettiği kazları temizleyip, tuzlayıp, kurutup özel kutularda Türkiye’nin birçok noktasına gönderirken bu yıl havaların sıcak gitmesi nedeniyle talepte düşüş yaşandığını söyledi. Küçük yaştan itibaren kanatlı hayvanlara ilgi duyduğunu belirten 44 yaşındaki Genç, “Aksaray’da cep telefonu dükkânımı kapatarak Gülağaç ilçesine yerleştim. Müstakil evimin bahçesine kurduğum çiftlikte kaz üretimi yapıyorum. Kazlarımı doğal besinlerle beslemeye özen gösteriyorum” dedi.

 

 ‘KIŞIN VAZGEÇİLMEZİ KAZ ETİ’

 

Kazların yüzme, temizleme ve kurutma işlemlerini kendisinin yaptığını söyleyen Genç, “Ürettiğim kazları başta İstanbul, Kars ve İzmir olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanına gönderiyorum. Maliyetler arttığı için ister istemez kaz fiyatları da yükseldi. Bu sezon kilosunu 750 TL’den veriyoruz. Soyulmuş kaz ise 2–3 kilo arasında değişiyor. Kazları doğal besliyorum. Yumurtadan çıkan civcivlere 7–8 ay özenle bakıp kış mevsiminde kesimini yapıyorum. Bu sezon fiyatlar yükseldiği için ilgi biraz azaldı ama şükür yine de talep var. Kaz etini insanlar kış mevsiminde daha çok tüketiyor. Genelde fırında ya da düdüklüde, içi bulgur pilavı ile doldurularak pişiriliyor. Bu yıl havaların sıcak gitmesi ve fiyatların artması nedeniyle talep biraz düşük. Çiftçiler gibi biz de dört gözle kar yağmasını bekliyoruz. Kar yağınca kaz eti daha lezzetli oluyor” diye konuştu. Foto-Haber: Erkan ALTUNTAŞ 

 

İLGİLİ HABERLER