Aksaray’da balıktaki bolluk hem balıkçı esnafının hem de vatandaşın yüzünü güldürdü. Fiyatların düşmesiyle birlikte, doğal besin kaynağı olan balık satışlarında patlama yaşandı. Sofralarda kırmızı et ile yapılan yemeklerin yerini, mevsim balıkları olan hamsi, sardalya, palamut ve istavrit gibi balıklar aldı. Balıkçı esnafı, vatandaşları doğal besin kaynağı olan balık tüketmeye davet etti. En doğal ürünün balık olduğunu ifade eden esnaf Balıkçı Mikail Ok, “Başka şeylere baktığınız zaman içinde ya bir katkı maddesi var. Doğadan doğal olarak çıkan tek şey balık. Balığın çeşitli faydaları var. Denizlerdeki bolluk ve bereket Aralık ayında sürüyor. Balığa bu yıl yoğun bir talep var. Hamsi 100 lira, kefal 100 lira, kübes 100 lira, çupra 300 lira, istavrit 200 lira, barbun 350 lira, sardalya 300 lira, levrek 500 lira. Geçen yıla göre satışlarımız ciddi oranda arttı ” diye konuştu. Foto-Haber: Ali FURAT
